DSS: Ostajemo na putu državotvorne politike

Demokratska stranka Srbije obeležila je 25 godina od osnivanja, bez prisustva nekadašnjeg dugogodišnjeg predsednika Vojislava Koštunice koji se iz politike povukao 2014. godine. Na skupu poručen da novi DSS ostaje privržen državotvornoj politici.

Na svečanosti u Centru "Sava" predsednik DSS-a Miloš Jovanović kritikovao je političku i ekonomsku situaciju u Srbiji, kao i nastojanje Srbije da se priključi EU, koju je nazvao brodom koji tone. 

Ocenio je da je stanje u državi "krajnje sumorno", te poručio da nikako ne treba odmrzavati kosovski konflikt, jer bi to, kako smatra, značilo "rat vrlo brzo". 

U DSS-u kažu za Tanjug da su na svečanost pozvali Vojislava Koštunicu, a u govoru Jovanović je ocenio da je DSS pod Koštuničinim vođstvom napravila dalekosežne i dalekovide poteze, navodeći donošenje Ustava 2006. u čijoj preambuli stoji da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, kao i skupštinsku rezoluciju kojom je proglašena vojna neutralnost Srbije.

Jovanović je poručio da ta stranka neće odustati od državotvorne politike i dodao da se neće odreći svog nasleđa na koje se ponosi, ali i da je stranka danas na novom početku.

"Novi DSS je baš kao i stari, na uskom putu državotvorne politike", rekao je Jovanović na svečanosti na kojoj je prikazan i film o istoriji DSS-a.

Nevažno je, smatra Jovanović, da li DSS ima 126, jednog ili nijednog poslanika, niti sa koliko novca raspolaže stranka, nego je važna volja i odlučnost članstva da se nešto konačno promeni u državi.

Za Tanjug su rekli da su na svečanost pozvani svi predstavnici opozicije, osim LSV i LDP. 

Pozivu su se odazvali predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, potpredsednik DS-a Igor Salak, Zoran Krasić i Aleksandar Šešelj iz SRS-a, Marko Pušica i Zoran Pavlović iz Dveri, a Jovanović im je poručio da ne treba da se dele oni koji isto misle. 

Jedan od osnivača DSS-a Dragan Maršićanin rekao je da se ta stranka nalazi na novom početku, navodeći da nažalost na svečanosti nije prisutan Koštunica koji je postavio temelj DSS-a.

"Na nama je da razumemo njegovu odluku. Zahvalni smo mu na svemu što je uradio", kaže Maršićanin, koji je podsetio da je na današnji dan pre 17 godina Koštunica na predsedničkim izborima pobedio Slobodana Miloševića.

Na svečanosti je govorio i Ivan Stoilković iz Demokratske partije Srba iz Makedonije koji je rekao da se prijateljstvo sa DSS nastavilo i posle odlaska Koštinice sa čela stranke. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво