Gojković: Parlament spreman za raspravu o dualnom obrazovanju

Subotica je bila domaćin Karavana "Duh mladosti" čiji je cilj predstavljanje dualnog obrazovanja. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković poručila je da je jedan od prioriteta Srbije reforma obrazovnog sistema i da je parlament spreman da tokom jesenjeg zasedanja razmatra zakon o dualnom obrazovanju.

Otvarajući manifestaciju Maja Gojković je rekla da je prioritet razvoj praktičnih i primenjivih znanja kako bi bolje uskladili obrazovanje i tržište rada, što je kako kaže, važan preduslov smanjenja nezaposlenosti mladih i daljeg privrednog razvoja.

"Parlament je potpuno spreman da kroz suštinsku raspravu i donošenje zakona o dualnom obrazovanju već u toku ovog jesenjeg zasedanja stvori zakonske preduslove za njegovu punu primenu i time bude partner Vladi Srbije u sprovođenju reforme obrazovnog sistema“, rekla je Gojkovićeva u obraćanju mladima, saopšteno je iz Kabineta predsednice parlamenta.

Ona je istakla da je na tom putu potrebna saradnja svih - lokalne samouprave kao što je Subotica, AP Vojvodine, državnih organa, kao i privrede koja mora da prepozna interes i da se uključi u čitav proces da bi on bio uspešan. 

"Za uspeh ovih reformi neophodno je da svi zajedno radimo na promeni načina razmišljanja i navika - da podstičemo preduzimljivost i kreativnost, da budemo spremni da učimo tokom čitavog života i da pre svega naučimo da ne odustajemo pred izazovima“, rekla je Gojkovićeva.

Predsednica parlamenta je ukazala da učešćem u ovom projektu mladi pokazuju da su zainteresovani za svoju budućnost i istakla da budućnost čitavog društva zavisi od kvaliteta obrazovanja i toga koliko danas ulažemo u ovu oblast.

Subotica je 16. grad koji je Karavan "Duh mladosti“ obišao od planiranih 33, u cilju promovisanja dualnog obrazovanja. Ovoj manifestaciji prisustovali su i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je pokrovitelj projekta, kao i promoter čitavog projekta, naš proslavljeni sportista Davor Štefanek.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се