Brnabić: Sukob "Krika" i PS je sukob jedne partije i portala 

Sukob portala "Krik" i političke stranke Pokret socijalista sukob je između jedne političke partije i jednog portala, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Vlada je podržala "Vranjske" mnogo više od vlade DS-a, rekla je Brnabićeva.

"Imam distancu, sukob o kome se priča je sukob između jedne političke stranke i jednog portala. Dakle, nisam se oglašavala, zato što to nije sukob Vlade Srbije. Te izjave koje su se pojavile, izjave su jedne političke stranke, ne ni ministra Vulina", rekla je Brnabićeva novinarima.

Ipak, kako je istakla, sa tom retorikom se ne slaže, ali kako dodaje, "razume emotivnu reakciju".

"Ne, to nije moj stil i ja se ne bih tako izražavala. Ipak, moram da kažem da potpuno lično razumem emotivnu reakciju, zato što sam i ja, u istom slučaju, sa istim portalom imala pre nekoliko meseci istu emotivnu reakciju i trudila sam se, kada sam s njom izašla u javnost, da budem tolerantna i balansirana u svojim izjavama", kaže predsednica vlade.

Naglašava da taj portal nije ni policija ni tužilaštvo, niti je taj sukob, sukob u kome učestvuje Vlada Srbije.

"Time se bave nadležne državne institucije, koje ova država ima. Mediji su jako često kritični, sa pravom, kada se mi bavimo poslom koji nije u našoj nadležnosti. Tako da, u ovom trenutku, ja bih se oslonila na institucije Republike Srbije", rekla je Brnabićeva.

"Ova vlada podržala Vranjske mnogo više od vlade DS-a"

Vlada Srbije dala je za Vranjske u ovoj godini 1,7 miliona dinara, što je više nego što je taj list dobio za pet godina vlasti DS-a, rekla je premijerka Brnabić.

Upravo stoga, kaže, ne stoje kvalifikacije da Vlada guši Vranjske.

"Ovde se priča o tome da li je vlada gušila Vranjske. Od 2014, ono što sam gledala, za sadržaj Vranjskih, preko konkursa, dobili su oko 4,5 miliona dinara, više nego ikada do tada. Dobili su mnogo više nego ikada, meni je to dokaz da vlada Srbije nije gušila Vranjske, upravo suprotno - ova vlada Srbije podržala je Vranjske, u jednoj godini, u ovoj, dobili su novca više nego za pet godina demokratske vlade", rekla je predsednica vlade novinarima.

Naknadno je proverila sve infromacije i kaže da se veoma iznenadila kada je videla koliko značajne sume su dobile te novine.

"Iako Vranjske, složićemo se svi, nisu medij koji podržava Vladu Srbije i njenu politiku, oni su na raznim konkursima, preko ministarstva kulture dobili značajne sume. Meni je neverovatno indikativno da su samo u 2017. Vranjske dobile 1,7 miliona dinara, a od 2008. do 2012., kada se pretpostavljam, pričalo da je mnogo bolja situacija u medijima, veća sloboda, slobodne reči, da se mediji ne guše - u tih pet godina, Vranjske su dobile 1,6 miliona dinara", navela je Brnabićeva.

Premijerka kaže da su njoj te činjenice važne, jer dokazuju da Vlada Srbije nije gušila Vranjske.

"Upravo suprotno - ova Vlada Srbije podržala je Vranjske novine", zaključila je Brnabić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво