Srpski državni vrh uputio saučešće povodom zemljotresa u Meksiku

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputili su telegram saučešća predsedniku Meksika Enriku Penja Nijeti, povodom razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća sekretaru za inostrane poslove Meksika Luisu Videgaraju Kasu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram u kom je navedeno:

"Sa tugom smo primili vest da je Vašu zemlju ponovo pogodio razorni zemljotres, u kojem je stradalo mnogo ljudi. U ime građana Srbije i svoje ime, porodicama poginulih, prijateljskom narodu Meksika i Vama lično upućujem izraze dubokog saosećanja.

Znajte da u ovim teškim trenucima u Srbiji imate iskrenog prijatelja i da smo spremni da, u okvirima svojih mogućnosti, pomognemo da se izborite sa posledicama tragičnog događaja", navodi se u telegramu predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijimka predsednika.

U telegramu Ane Brnabiće navodi se: "Duboko nas je potresla vest o razornom zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, u kojem je veliki broj ljudi stradao i izgubio svoje domove.

U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično, svim povređenima želim brz oporavak i miran povratak porodicama.

Građani Srbije saučestvuju u bolu sa prijateljskim narodom Meksika.

Molim Vas da građanima Meksika prenesete izraze saućešća i najdublje solidarnosti", navela je Brnabioć u telegramu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dačić je u saučešću, koje je uputio sekretaru za inostrane poslove Meksika Luisu Videgaraju Kasu, istakao da je sa velikim žaljenjem sam primio vest o novom razornom zemljotresu koji je zadesio centralne i južne federalne jedinice Sjedinjenih Država Meksika, koji je za posledicu imao veliki broj tragično nastradalih i povređenih, kao i značajnu materijalnu štetu, navodi se u telegramu.

Ministar Dačić je meksičkom kolegi i porodicama koje su izgubile svoje najmilije uputio izraze najdubljeg saučešća i najiskrenijeg saosećanja, a povređenima želje za brz oporavak, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Građani Srbije dele bol sa porodicama nastradalih, kao i sa ugroženima u vašoj zemlji, svesni potrebe da zajedničkim snagama prevladamo posledice nepredvidive i nemilosrdne sile prirode", navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи