Mihajlovićeva i Nanobašvili za unapređenje bilateralne saradnje

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa ambasadorom Gruzije u Atini, zaduženim za Srbiju, Josebom Nanobašvilijem.

"Srbija i Gruzija imaju dosta toga zajedničkog, i pored prijateljstva koje naša dva naroda neguju, želja nam je da u narednom periodu unapredimo i bilateralnu saradnju dve zemlje", izjavila je Mihajlovićeva.

Sagovornici su se složili da je potrebno ulagati u privrednu saradnju, te da bi srpske građevinske firme trebalo uključiti u projekte razvoja putne infrastrukture koje Vlada Gruzije razvija.

"Susreti i povezivanje privrednika dve zemlje, posebno građevinskih kompanija, veoma su važni za razvoj naše ekonomske saradnje", rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Na sastanku je bilo reči i o dva sporazuma iz oblasti drumskog prevoza i vazdušnog saobraćaja koji su u pripremi, kao i o potrebi da se vize između dve zemlje ukinu.

Ambasador Nanobašvili zahvalio je potpredsednici Vlade na prilici da prvi put razgovaraju o mogućnostima unapređenja odnosa Srbije i Gruzije.

"Iako je moje sedište u Atini, saradnja sa Srbijom nam je veoma bitna. S tim u vezi, otvoreni smo za svaki oblik saradnje, pre svega u oblasti infrastrukturnih projekata", zaključio je Nanobašvili.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи