Skupštinski odbor kaznio Boška Obradovića i Gorana Ješića

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije doneo je odluku o izricanju novčanih kazni za dvojicu poslanika zbog opomena izrečenih na sednici parlamenta zbog ometanja rada.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kažnjen je sa 10 odsto od plate, odnosno 6.829 dinara, a Goran Ješić (DS) sa 20 odsto od plate, odnosno sa 13.659 dinara.

Poslanici DS-a i SRS-a bili su protiv novčanog kažnjavanja poslanika.

"Principijalno ostajemo pri stavu da ne treba kažnjavati poslanike. Mi smo za to da se prekine sa ovom praksom i da se izbaci novčana kazna, da postoje mere koje su efikasnije, pa čak i privremeno udaljavanje sa sednice", rekao je poslanik SRS-a Milorad Mirčić.

Ocenio je da kažnjavanje poslanika nema veze sa održavanjem discipline, već sa "sujetom" predsedavajućeg koji se, kaže, zbog toga "iživljava".

Poslanik DS-a Goran Ćirić rekao je da kazne pokazuju odnos predsedavajućih prema opoziciji, navodeći da je 99 odsto novčanih kazni izrečeno upravo poslanicima opozicije.

Naglašava da postoje dva načina vođenja sednica, jedan za vlast, a drugi za opoziciju.

Na današnjoj sednici odbor je dao pozitivno mišljenje Milanu Krivokapiću da pored poslaničke može da obavlja i funckiju v. d. direktora Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Odbor je usvojio ostavke poslanika Milovana Bojića (SRS) i Aleksandre Đurović (SNS) i podneo ih skupštini koja treba da konstatuje prestanak mandata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво