Napadnute novinarke "Pinka" na protestu Dveri

Na protestu pokreta Dveri Boška Obradovića ispred zgrade televizije "Pink" fizički su napadnute dve novinarke te televizije. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je napadač na novinarke priveden.

Novinarke Mara Dragović i Gordana Uzelac napadnute su tokom protesta na kojem je bilo i drugih incidenata, pljuvanja i uvreda upućenih zaposlenima u toj televiziji.

Ministar Nebojša Stefanović je na TV Pink izjavio da je napadač na novinarke priveden i da će biti predat nadležnim organima.

Policija je saopštila da je priveden D. V. (1972) iz Lučana zbog napada na Gordanu Uzelac, te da se radi na utvrđivanju odgovornosti zbog više međusobnih tuča do kojih je došlo na ovom skupu.

Na snimku Pink televizije zabeležen je trenutak kada se jedan od učesnika protesta u trku zaleće ka Mari Dragović, ali ga je zaustavio pripadnik obezbeđenja televizije.

On je, međutim, nakon toga, dok su ga udaljavali, u prolazu, s leđa udario Dragovićevu po glavi. 

Dragovićeva je rekla da su ona i još jedan kolega "u jednom trenutku videli da Goca Uzelac ležži sklupčana na pločniku i uneli su je u zgradu". Dodala je da je sama dobila jak udarac u glavu.

Posle incidenta ispred Pinka, protest je nastavljen ispred zgrade Vlade, gde je poručeno da se Dveri "bore za slobodu medija i institucija".

Napad na novinarke osudila su novinarska udruženja, kao i državni zvaničnici i političke partije.

Dveri su, nakon završetka protesta, saopštile da se za vreme njihovog protesta nije dogodio nikakav napad na novinarke TV Pink, a ako ga je i bilo, kako tvrde, onda je to moglo da se desi samo po završetku protesta i za to odgovornim smatraju obezbeđenje vlasnika Pinka Željka Mitrovića.

Protest, kojem su se pridružile i organizacija Zdrava Srbija Milana Stamatovića i sindikat "Sloga", nastavljen je ispred zgrade RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво