Srpska lista: Jeremić prikriva štetu koju je naneo srpskom narodu na KiM

Srpska lista ocenila je da Vuk Jeremić nastavlja da iznosi neistine kako bi prikrio svoju odgovornost za štetu koju je kao ministar spoljnih poslova naneo srpskom narodu na KiM.

Srpska lista poručila je u saopštenju da je Vuk Jeremić poslednji koji nekome treba da preti suđenjem, jer će njemu i njegovoj politici suditi narod i istorija.

Kako je navedeno, "potrošeni političar Vuk Jeremić nastavlja da laže i kleveće kako bi prikrio svoj udeo u velikoj izdaji srpskih interesa na KiM, u kojoj je kao ministar spoljnih poslova imao ključnu ulogu".

"Jeremić je, još jednom podsećamo, zajedno sa svojim šefom Borisom Tadićem, odgovoran za savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde kojim je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova ocenjena kao legalna, kao i mnoge druge štetne poteze u dijalogu sa Prištinom zbog kojih Srbi na KiM i danas trpe posledice".

Jeremić i njegova "klika" doveli su, takođe, Srbiju u poziciju da o svojoj južnoj pokrajini pregovara u EU, gde nema podršku velike većine zemalja i istovremeno razvlastili UNMIK pristavši da primat na KiM preuzme Euleks, navedeno je u saopštenju.

Srpska lista smatra da je Jeremiću visoka državnička funkcija bila sredstvo za napredovanje u karijeri i lobiranje za dobro plaćenu funkciju u UN, a odbrana državnih i nacionalnih interesa sasvim sporedno zanimanje.

"Kada je ostao bez prihoda i privilegija, Jeremić je rešio da nastavi tamo gde je stao i nastojeći da ponovo naškodi naporima da Srbi opstanu na KiM, a da država Srbija zadrži kakve-takve poluge vlasti i uticaja u svojoj južnoj pokrajini. Srbi na KiM dobro pamte zlodela tog režima, a Srpska lista će činiti sve da ih odbrani od obmana Vuka Jeremića Brankovića", poručila je Srpska lista.

Jeremić je ranije kritikovao ulazak Srpske liste u kosovsku vladu koju vodi ratni zločinac, tvrdeći da tu odluku nisu doneli samostalno, a smatra i da su "nacionalni interesi tretirani na način koji će zahtevati krivični postupak".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво