Đorđević: Značajna podrška Evropskog centra za poglavlja 19 i 23

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u razgovoru sa direktorom Evropskog centra za socijalnu politiku i istraživanje Kaijem Lajhsenringom rekao je da bi Srbiji veoma značila podrška te institucije u procesu pristupnih pregovora sa EU, posebno kada je reč o poglavljima 19 i 23, a koja se tiču socijalne politike, zapošljavanja, pravosuđa i osnovnih prava.

Đorđević je sa Lajhsenringom razgovarao prilikom boravka Beču i učešća na Forumu za bezbednosnu saradnju OEBS-a, saopštilo je resorno ministarstvo.

Tokom sastanka srpska delegacija i Lajhsenring razgovarali su o procesu pristupnih pregovora sa Evropskom unijom i poglavljima 19 i 23, kao i o saradnji u primeni otvorenog metoda koordinacije u okviru socijalne politike.

Jedna od tema razgovora bila je i unapređenje saradnje dve institucije na osnovu potpisanog Memoranduma o razumevanju.

"Memorandum o saradnji koji smo zaključili sa Evropskim centrom u junu prošle godine je odlična polazna osnova za dalji razvoj našeg zajedničkog rada", rekao je Đorđević i naglasio da je ministarstvo otvoreno i za druge predloge projekata na kojima bi mogli zajedno da konkurišu u narednom periodu.

Lajhsenring je rekao da će Evropski centar nastaviti saradnju u okviru postojećih i započinjanju novih projekata sa Ministarstvom za rad.

Đorđević je istakao da je proces priključenja Srbije Evropskoj uniji njen strateški pravac i jedan od najvažnijih stubova spoljne politike.

Ministarstvo za rad želi da uspostavi redovnu komunikaciju i saradnju sa istraživačkim centrima iz zemalja Evropske unije koji se bave analizama i istraživanjima u oblastima socijalne politike, zapošljavanja, radnog prava i ostalih srodnih tema, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво