Skot: Unutrašnji dijalog odličan potez

Svi segmenti društva treba da se izjasne o najvažnijim problemima zemlje, a u tome su spoljna politika i odnosi sa Kosovom veoma bitni, smatra ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenio je da je inciranje unutrašnjeg dijaloga odličan potez, jer je važno da svi segmenti društva izraze svoje mišljenje o najbitnijim temama zemlje.

Skot je, u izjavi novinarima, nakon izlaganja na konferenciji "Zapadna bezbednosna arhitektura i Srbija – izazovi i dileme", rekao da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio početak unutrašnjeg dijaloga u kojem će civilno društvo imati važnu ulogu.

Nije želeo da komentariše ishod ni sadržaj unutrašnjeg dijaloga, rekavši da kao ambasador ne može da govori o unutrašnjim pitanjim, ali da će strpljivo sačekati njegove rezultate.

"Važno je da u taj dijalog budu uključeni svi. Svi segmenti društva treba da se izjasne o najvažnijim problemima zemlje, a u tome su spoljna politika i odnosi sa Kosovom veoma bitni", objasnio je Skot.

Odbio je da komentariše odluku Srpske liste da učestvuje u kosovskoj vladi, rekavši da on nije ambasador na Kosovu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи