Skot: Unutrašnji dijalog odličan potez

Svi segmenti društva treba da se izjasne o najvažnijim problemima zemlje, a u tome su spoljna politika i odnosi sa Kosovom veoma bitni, smatra ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenio je da je inciranje unutrašnjeg dijaloga odličan potez, jer je važno da svi segmenti društva izraze svoje mišljenje o najbitnijim temama zemlje.

Skot je, u izjavi novinarima, nakon izlaganja na konferenciji "Zapadna bezbednosna arhitektura i Srbija – izazovi i dileme", rekao da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio početak unutrašnjeg dijaloga u kojem će civilno društvo imati važnu ulogu.

Nije želeo da komentariše ishod ni sadržaj unutrašnjeg dijaloga, rekavši da kao ambasador ne može da govori o unutrašnjim pitanjim, ali da će strpljivo sačekati njegove rezultate.

"Važno je da u taj dijalog budu uključeni svi. Svi segmenti društva treba da se izjasne o najvažnijim problemima zemlje, a u tome su spoljna politika i odnosi sa Kosovom veoma bitni", objasnio je Skot.

Odbio je da komentariše odluku Srpske liste da učestvuje u kosovskoj vladi, rekavši da on nije ambasador na Kosovu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 14. sep 2017, 07:54)
anonymous [neregistrovani]

Dobro je

Sad bar znam odakle ova ideja o ovom "unutrasnjem dijalogu".

(sreda, 13. sep 2017, 14:39)
anonymous [neregistrovani]

Podeljena Srbija

Očekujete podeljenu Srbiju,kako bi mogli izvršiti još veći pritisak za priznanje Kosova .Bojim se da je ova inicijativa slična Jeremicevoj pred Medjunarodnim sudom .