Jovanović: LDP će učestvovati, dijalog nema alternativu

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović najavio je da će ta partija učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu, navodeći da institucionalni dijalog u ovom trenutku nema nikakvu alternativu i da ne postoji izgovor za neučestvovanje u njemu.

"Ovo nije dijalog o Aleksandru Vučiću nego o Srbiji i njenoj budućnosti", ocenio je Čedomir Jovanović u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, Kosovo je koren naših problema i uzrok lutanja Srbije, ali smatra da se mora otvoriti i dijalog o Bosni i Hercegovini, ulasku Srbije u NATO, poremećenim unutrašnjim odnosima, slobodi medija i govora, promeni Ustava Srbije.

"LDP će preuzeti odgovornost u ime onih koji nisu ćutali o Kosovu, plaćajući visoku ličnu cenu odluke da ne lažu svoju zemlju, i razgovarati sa Vučićem o tim temama", poručio je Jovanović.

Ističe da je LDP na istim pozicijama gde su i bili i da su sačekali da i oni koji vode zemlju shvate značaj unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i traženju rešenja koje će našoj deci garantovati budućnost i trajni mir.

"Nemamo nikakvo razumevanje za bezbrojne monologe, kojih je prepuno naše društvo, i kukavičluk, kojima se danas pojedinci služe da bi pobegli od odgovornosti koja je pred svima nama", naveo je predsednik Liberalno-demokratske partije.

Najavio je da će pred ljude izaći sa građanskom platformom i tražiti pomoć onih od kojih očekuju da budu podrška ideji moderne Srbije.

Ističe i da nema mesta politikanstvu, kao ni političkom komforu.

"Od nas se očekuje da preuzmemo inicijativu i okupimo sve one koji su godinama bili klevetani zbog istine koju su hrabro govorili".

"Danas je prilika da se sa tim stavovima istupi kroz institucionalni dijalog koji u ovom trenutku nema nikakvu alternativu i ne postoji izgovor za neučestvovanje u njemu", zaključio je Jovanović, saopštio je LDP.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво