Kostić: SANU se zalaže za ozbiljan politički dijalog

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić izjavio je da ta institucija nije dobila poziv da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije, koja bi, po najavama rukovodstava Srbije i Republike Srpske, trebalo da bude predstavljena u novembru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da je formiran tim koji će raditi na pisanju Deklaracije čiji će cilj biti promovisanje i zaštita prava vezanih za očuvanje identiteta srpskog naroda.

Vladimir Kostić je na konferenciji za novinare u sedištu SANU kazao da unutar Akademije nije bilo razgovora o posebnom stavu prema toj deklaraciji. 

Govoreći o stavu SANU prema inicijativi predsednika Srbije o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, Kostić je rekao da se Akademija neće izjašnjavati dok ne dobije zvaničan poziv da učestvuje u tim razgovorima. 

"Mi ne možemo praviti platformu poput neke partije, ali možemo dati ekspertsko mišljenje svojih članova. Mi želimo ozbiljan politički dijalog bez podela na patriote i izdajnike. Ako naučimo da saslušamo jedni druge, onda je i neki rezultat tih razgovora moguć", kazao je predsednik SANU.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво