DS: Podrška Haradinaju nije uslovljena jasnim zahtevima

Demokratska stranka je kritikovala prihvatanje kosovskih Srba da učestvuju u kosovskoj vlasti, jer, kako tvrdi, podrška Haradinaju nije uslovljena principima i jasnim zahtevima, već pozicijama i interesima.

DS u saopštenju navodi i da Srbi na Kosovu nisu u prilici da biraju lidere Albanaca, ali smatra da je "neshvatljivo" da "Srpska lista" podrži Haradinaja i uđe u kosovsku vladu, a da Srbi na Kosovu, kako kažu, ne znaju kakve koristi će imati od te koalicije.

Učešće predstavnika Srba u institucijama je neophodno, ali uz postavljanje jasnih zahteva u odnosu na tu Vladu i budućnost građana na Kosovu i Metohiji, ocenjuje DS u saopštenju.

DS smatra i da su Srbi na Kosovu "stavljeni pred svršen čin", kao i da je licemerno to što se Haradinaj optužuje za najstrašnije zločine, a sada Srbi "guraju" u njegovo naručje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво