Dačić u ponedeljak i utorak na Bledskom strateškom forumu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovaće sutra i u utorak na 12. bledskom strateškom forumu, koji se ove godine održava pod nazivom "Nova stvarnost".

Ministar Dačić će biti učesnik panela posvećenom Zapadnom Balkanu, na kome se očekuje da ministri spoljnih poslova većeg broja zemalja regiona i zvaničnika Evropske unije razmotre aktuelni trenutak procesa proširenja EU, nastavak saradnje zemalja u regionu, kao i perspektiva njihovog budućeg članstva u Uniji, saopštilo je resorno ministarstvo.

Dačić će učestvovati i na ministarskim sastancima koji se održavaju na marginama Bledskog strateškog foruma: neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova učesnica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), kao i sastanku ministara spoljnih poslova u formatu Fonda za Zapadni Balkan (WBF), prvom ovakvom sastanku od osnivanja WBF - jednog od konkretnih rezultata Berlinskog procesa.

Tokom boravka na Bledu ministar Dačić će, takođe, imati bilateralne susrete sa brojnim evropskim i vanevropskim zvaničnicima, uključujući i državnog sekretara u Ministarstvu inostranih poslova Indije Mobašara Džaveda Akbara.

Po okončanju učešća na 12. Bledskom strateškom forumu, šef srpske diplomatije odlazi u Beč gde će predvoditi našu delegaciju na sastanku Foruma za bezbednosnu saradnju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). 

Na tom sastanku Republika Srbija će i formalno preuzeti od Ruske Federacije predsedavanje Forumu za bezbednosnu saradnju OEBS - što ujedno predstavlja i jednu od osnovnih spoljnopolitičkih aktivnosti Republike Srbije i Ministarstva u 2017. godini, dodaje se u saopštenju. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи