Šutanovac: Ne planiramo nikakvu saradnju sa SNS-om

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac poručio je na sednici Glavnog odbora stranke da nikakva saradnja DS-a i SNS-a nije u planu i da neće ni biti u planu.

Šutanovac napominje da to neće omesti politički rad DS-a, koji će, poručio je, nastaviti sa parlamentarnom i vanparlamentarnom borbom.

"U poslednje vreme DS napadaju, kao i 90-ih, i vlast i opozicija, ali branimo se istom i većom energijom, sa više predloga zakona i više vere da Srbija mogu da vode pristojni ljudi", rekao je Šutanovac.

Kako je rekao, očigledno je postoje dve Srbije, "njihova u kojoj je blagostanje, neracionalna, i druga, racionalna, prava Srbija, koja je na kolenima, sa privredom u kolapsu, uz niske plate i penzije".

Demokrate će, kaže, nastaviti da predlažu izmene zakona za koje smtaraju da mogu da doprinesu boljitku života građana, među kojima su izmene Zakona o radu, o socijalnoj zaštiti, kao i nove zakone o vojsci i odbrani, udžbenicima, uz set poreskih zakona.

Kad je reč o promeni Ustava, Šutanovac kaže da je DS predložio izmene u oblasti pravosuđa, koje su “najmanji zajednički sadražalac” i koje bi mogle da se usvoje u kratkom roku.

Šutanovac je najavio da će DS biti uz radnike, vojnike, policajace… koji su rešili da na ulici traže svoja prava i pozvao članove da, svako u svom mestu, uzmu učešće u tim protestima.

Takođe je najavio da će DS krenuti među građane, a prvi skup zakazan je za ponedeljak u Vršcu.

Navodeći da je Srbija na začelju regiona kad je reč o stopi ekonomskog rasta, Šutanovac je rekao da je Srbija postala ekonomski zmaj od papira, a da vlast kroz lažne statistike prikazuje imaginarne rezultate.

Dodao je da smo u poslednja dva meseca vodili dva "rata" - ekonomski sa Hrvtskom, kao i diplomatski sa Makedonijom, koji je nazabeležen u odnosnima dve prijateljske, susedne države.

"Stranka je održala 56 skupština u Srbiji i izabrala odbore", rekao je Šutanovac poručivši da ne veruje da bilo koja stranka ima takav kapacitet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво