Subotica, od plakata do fizičkog obračuna?

Objavljen je audio-snimak na kome se navodno čuje gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kako, uz uvrede, preti asistentu na Građevinskom fakultetu u Beogradu Vladimiru Polovini fizičkim obračunom zbog lepljenja plakata po Subotici sa natpisom "Bogdane, Bog je ljut". Porodica Polovina saopštava da je Vladimir Polovina pretučen u hotelu "Galerija" u prisustvu gradonačelnika. Laban to negira i tvrdi da je žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja.

Porodica Polovina iz Beograda oglasila se saopštenjem u kome navodi da je asistent na Građevinskom fakultetu Vladimir Polovina u subotu, 26. avgusta pretučen u hotelu "Galerija" u Subotici u prisustvu gradonačelnika Subotice. Traže od pravosudnih organa da bez odlaganja rasvetle ovaj slučaj.

Brojni internet portali objavili su audio-snimak na kome se navodno čuje gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kako, uz uvrede, preti Polovini fizičkim obračunom zbog lepljenja plakata po Subotici sa natpisom "Bogdane, Bog je ljut".

Demokratska stranka, Nova stranka, Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Pokret za građansku Suboticu i Mađarski pokret zatražili su hitnu smenu gradonačelnika Subotice.

Na konferenciji za novinare, Laban se izvinio građanima Subotice i Srbije zbog nemilog događaja, rekavši da je žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja onih kojima smetaju pozitivni rezultati rada lokalne samouprave, a da će o njegovoj ostavci odlučiti stranka koja ga je postavila.

"U privatnom razgovoru koristio sam teške i neprimerene reči što nije smelo da se dogodi nekome ko obavlja ovako važnu javnu funkciju. Duboko sam ubeđen da su u jednom izrežiranom slučaju, koristeći moj karakter emotivnog čoveka, uspeli da izbace ono najcrnje iz mene. Mislim da nema čoveka koji ne bi bio ljut i spreman da brani svoju čast", rekao je gradonačelnik Subotice, prenosi Beta.

Zamenica gradonačelnika i predsednica Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara Timea Horvat distancirala se od gradonačelnikovih izjava i ponašanja i navela da izjašnjavanje očekuje i od koalicionog partnera – SNS-a.

Srpska napredna stranka saopštava da su "reči gradonačelnika Subotice nedolične i predstavljaju njegov lični čin koji je, iako neopravdan, nastao nakon što su pokušavali da ga primoraju da krade isti oni koje danas štite zaštitnik kriminalaca Saša Janković i Demokratska stranka."

"Građani Srbije navikli su na svakodnevne brutalne izmišljotine Demokratske stranke i Saše Jankovića koji ovog puta ponovo lažu i obmanjuju javnost kako je neko prebijen, što nema nikakve veze sa istinom", kaže se u saopštenju SNS-a.

Kako RTS saznaje u Osnovnom tužilaštvu u Subotici, protiv Vladimira Polovine subotička policija podnela je krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti. On je juče saslušan, a postupak se nastavlja u četvrtak, saslušanjem svedoka.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи