Gojković: Zakon o rodnoj ravnopravnosti da bude primenjiv

Neophodno je da se o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti sprovede svobuhvatna javna rasprava i da se postigne širok društveni konsenzus o samim rešenjima, kako bi taj važan zakon parlament ne samo doneo, nego da bi primena njegovih odredaba bila u potpunosti i sprovodiva, ocenila je predsednica parlamenta Maja Gojković.

Maja Gojković podseća da je 2016. godine povučena iz procedure jedna od verzija Predloga zakona o rodnoj ravnopravnosti, te ističe da je i zbog toga neophodno da se u toku izrade Nacrta tog zakona sprovede sveobuhvatna javna rasprava i da se postigne širok društveni konsenzus.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Gojkovićeva ukazuje da je od izuzetnog značaja da predlagač zakona u izradi njegovog nacrta sagleda najbolja usvojena zakonska rešenja iz regiona, pogotovo iz zemalja koje su već članice EU.

Predsednica parlamenta insistira da se ovaj zakon, kada ga Vlada Srbije predloži, nađe u redovnoj skupštinskoj proceduri, a ne po hitnom postupku kako se to ovih dana predlaže.

"Parlament je mesto gde se donose zakoni i važno je da Narodna skupština dobije dovoljno vremena da učestvuje u donošenju najboljih rešenja, u cilju usvajanja kvalitetnog i sprovodivog zakona", kaže Gojkovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи