UN agenda razvoja 2030. u skladu sa EU intergracijama

Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović razgovarala je sa stalnom kordinatorkom tima UN u Srbiji Karlom Robin Herši o aktivnostima Srbije tokom pristupnih pregovora o članstvu u EU, sprovođenju reformi i modalitetima pomoći UN agencija našoj zemlji, posebno u oblastima koje su bitne za proces pristupanja EU.

Joksimovićeva je ocenila je da postoji potreba za unapređenjem saradnje sa agancijama UN i radi intenziviranja ekonomskog i socijalnog razvoja države, navodi se u saopštenju.

Sagovornice su ukazale su na značaj snaženja koordinacije i partnerstva u sprovođenju reformi i procesu evropskih integracija.

Stalna koordinatorka tima UN u Srbiji Karla Robin Herši navela je da su sve agencije koje deluju u okviru UN na raspolaganju našoj zemlji za svaki vid pomoći i podrške u sprovođenju nacionalnih strategija, a posebno u kontekstu ostvarivanja održivih ciljeva razvoja UN do 2030. godine, odnosno nastavku procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Pohvalila je rezultate reformi koje se na putu ka članstvu u Evropskoj uniji sprovode i ukazala da je formiranje Ministarstva za evropske integracije jasan i nedvosmislen pokazatelj proevropskog opredeljenja Srbije.

Cilj je da projekti podržani od strane UN budu usklađeni sa reformama koje se, kroz pregovarački proces sa EU i konkretno pregovaračka poglavlja, sprovode.

Joksimovićeva i Robin Herši su se saglasile da je neophodna još bolja koordinacija različitih izvora finansiranja za projekte UN i EU koji se odnose na reformu državne uprave, menadžmenta javnih finansija, životne sredine i druge oblasti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи