Brnabić: Osoblje iz ambasade povučeno zbog "obaveštajnih dejstava"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da su "obaveštajna dejstva" konkretan razlog povlačenja osoblja srpske ambasade u Skoplju u Srbiju.

Brnabićeva je takođe istakla da joj je makedonski premijer Zoran Zaev na samitu Berlinske inicijative u Trstu rekao da će se njegova zemlja uzdržati od glasanja za prijem Kosova u Unesko.

"U ovom trenutku meni je to najvažnije, da predsednici u regionu drže reč", istakla je srpska premijerka.

Ona je ukazala da je hrvatski premijer Andrej Plenković tako održao reč po pitanju "trgovinskog spora" sa zemljama regiona, onako kako je to izneo u razgovorima koje su imali.

Brnabićeva je istakla da je Srbija mnogo puta na više načina pokazala da je kontruktivna, fleksibilna i tolerantna, uprkos "nekim izjavama u regionu".

Premijerka je najavila da će ići na neformalni sastanak, 26. avgusta u albanskom gradu Draču, a koji je nastavak Berlinskog procesa i okuplja lidere Zapadnog Balkana.

"Tamo ću se sresti sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim", potvrdila je Brnabićeva i navela da će na skupu biti reči o tome šta dalje treba raditi na razvoju i boljoj budućnosti regiona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се