Đurić: Umesto trvdoglavosti, Tahiri da pokaže konstruktivnost

Edita Tahiri bi trebalo da se konstruktivno uključi u dijalog o budućnosti regiona i srpsko-albanskim odnosima, ali i da prestane da "mantra" o neophodnosti da Srbija prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, jer se to nikada neće dogoditi, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Povodom navoda odlazeće ministarke za dijalog da sumnja u ozbiljnost inicijative predsednika Srbije za unutrašnji dijalog o Kosovu, Đurić je naveo da je Edita Tahiri, koju je EU u više navrata morala da obuzdava zbog širenja dezinformacija o sadržaju i ishodima razgovora u Briselu, poslednja osoba koja može nekoga da optužuje za laž.

Takođe, navodi Đurić u pisanoj izjavi, apsurdno je i da Tahiri, kao neko ko važi za jednog od najtvrdokornijih i najekstremnijih političara u Prištini, bilo koga stigmatizuje kao šovinistu, jer ako danas u regionu postoji država čiji politički kurs nije zasnovan na šovinističkim idejama, onda je to Srbija.

Upravo je, kaže, zbog neobuzdanog i nepristojnog ponašanja, kakvo pokazuje i u poslednjim istupima u javnosti, Tahiri bilo rečeno da napusti sastanak u Briselu, kako ne bi kvarila konstruktivnu atmosferu u dijalogu.

"Umesto da tvrdoglavo insistira na stvaranju nepoverenja i straha kod svojih sunarodnika, gospođa Tahiri bi trebalo da se, ako zaista želi dobro svome narodu, konstruktivno uključi u dijalog o budućnosti regiona i srpsko-albanskim odnosima, ali i da prestane da mantra o neophodnosti da Srbija prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, jer se to nikada neće dogoditi", poručio je Đurić.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво