Srpska lista prijavila kandidate za lokalne izbore u oktobru

Kandidati Srpske liste za predsednike deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji prijavili su Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini svoje kandidature za predstojeće opštinske izbore.

Istovremeno su za lokalne izbore 22. oktobra predati spiskovi odborničkih kandidata za skupštine u deset srpskih opština.

Predsednik Srpske liste i kandidat za predsednika opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice Goran Rakić izjavio je da se na listi kandidata nalaze odgovorni, hrabri i čestiti ljudi.

"Oni će se u naredne četiri godine boriti za bolji život Srba na ovim prostorima, uz snažnu podršku građana, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije", rekao je Rakić u Prištini nakon predaje liste kandidata.

Dodao je da duboko veruje da će građani podržati Srpsku listu i sve njene kandidate u svim opštinama, jer je, Srpska lista jedina garant opstanka i ostanka Srba na ovim prostorima.

Pored odborničkih kandidata u srpskim sredinama, Srpska liste će imati kandidate za odbornike u još 11 opština u kojima Srbi nisu većina.

Pored Rakića, kandidati Srpske liste za predsednike opština su još Srđan Popović u Gračanici, Dragan Petković u Partešu, Strahinja Spasić u Klokotu, Gradimir Mikić u Ranilugu, Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Zoran Todić u Leposaviću, Vučina Janković u Zvečanu i Stevan Vulović u Zubinom Potoku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво