Vulin: Odluka o povlačenju osoblja doneta u najboljoj nameri

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je odluka da se povuku svi zaposleni iz ambasade u Skoplju na hitne konsultacije, odluka državnog rukovodstva, doneta u najboljoj nameri, na prvom mestu da zaštiti integritet i bezbednost članova našeg diplomatskog predstavništva.

"Nije stvar da li se nekome nešto čini ili se ne čini. Mislim da nema razloga o tome da se izjašnjavam, nadležne službe su dostavile odgovarajuće dokaze, na osnovu kojih je državno rukovodstvo i donelo takvu odluku i to je za sada sasvim dovoljno", rekao je Vulin, prilikom otvaranja izložbe "Predmeti iz riznice Vojnog muzeja".

Kako je rekao, država Srbija nema nameru da vodi bilo čiju politiku, niti da određuje kako će se raditi i vladati na teritoriji bilo koje druge zemlje, ali, podvlači, hoće "i te kako" da vodi računa o njenim građanima i o njenim interesima, bez obzira gde oni bili, pa, kako kaže, i kada su u statusu diplomate.

Odgovarajući na pitanje da li će Srbija i dalje nastaviti da koristi naziv Makedonija, ministar kaže da je to odluka koju tek treba doneti, te da tu ne zavisi sve od Srbije.

"Postoji zvanična državna politika i dok se ne promeni, mi ćemo se koristiti tim imenom, a da li će se nešto menjati, ne zavisi samo od nas, već svakako i od ponašanja naših suseda, od okruženja, od toga da li ćemo se svrstavati uz politiku EU", rekao je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи