Turski ministar: Uvereni smo da Srbije neće dozvoliti širenje terorizma

Ministar hrane, poljoprivrede i stočarstva Turske Ahmet Ešref Fakibaba izjavio je u Beogradu da je siguran da Vlada Srbije neće dozvoliti bilo kakvo osnivanje škola i kurseva organizacije "Feto" na svojoj teritoriji.

Ahmet Ešref Fakibaba je na konferenciji za novinare, povodom otvaranja Poljoprivrednog foruma Srbija–Turska u Beogradu, rekao da je u to uveren zbog toga što je Srbija pružila podršku Turskoj protiv terorističke organizacije "Feto", tokom pokušaja državnog udara u njegovoj zemlji 15. jula prošle godine.

Srbija je, rekao je, tada prva dala podršku Turskoj.

"Siguran sam da Vlada Srbije neće dozvoliti bilo kakvo osnivanje škola i kurseva te organizacije u Srbiji", rekao je Fakibaba novinarima.

U svom govoru na Poljoprivrednom forumu Srbija–Turska, Fakibaba je istakao da Turska posebnu zahvalnosti duguje srpskom državnom vrhu i tadašnjem premijeru, sada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na punoj podršci koja im je ukazana prilikom pokušaja državnog udara.

Naveo je da je državni udar bio "jedan podmukao čin" i da je u tom trenutku Srbija pružila Turskoj punu podršku.

"To je bio jako nemoralan čin, nečastan. Mi smo dobili podršku Srbije i ja želim da poručim svima vama da zajedno u saradnji sa našim predsednicima treba da razvijamo odnose i obezbedimo dolazak investicija u obe zemlje. Siguran sam da ćemo uspeti u tome i zato kažem: hajde da se udružimo, da spojimo snage za bolju Srbiju i Tursku", rekao je Fakibaba.

Naročito je istakao značaj prehrambene industrije, rekavši da je tehnologiju lako obezbediti, dok je hrana poseban sektor.

"Sve čovek može da obezbedi, sve vrste tehnologije, sve mašine, ali hrana je poseban sektor. Jedan dan možete da izdržite bez hrane, ali nakon pet dana prodaćete sve što imate za jedan obrok. Milioni ljudi u ovom trenutku žive na ivici gladi", rekao je Fakibaba.

Dodao je da je zato velika prednost Turske i Srbije što imaju plodno zemljište koje treba na sve načine da iskoriste.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво