Janković: Ja sam Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da je lično predsedniku DS Draganu Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje pre nego što je to preneseno u javnost. Smatra da je DS napravio ogromnu, trostruku grešku, jer je rešio da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pošalje predlog za promenu Ustava.

Odluku o prekidu saradnje sa DS, naveo je Janković za N1, doneo je najviši organ pokreta, koji i određuje politiku PSG.

Na navode DS-a da su za tu odluku saznali u sredu iz medija, Janković kaže da to nije tačno i da je lično Šutanovcu saopštio odluku pre nego što je saopštenje izašlo u javnost.

Upitan da li će učestvovati na protestima koje je za jesen najavio Šutanovac, Janković je rekao da će pokret učestvovati na njima.

"Bez korišćenja prava na okupljanje, a to je osnovno ljudsko pravo, ne može se srušiti Aleksandar Vučić. Moramo biti spremni da pobedimo Vučića na izborima i to za deset odsto razlike...i da budemo spremni da tu pobedu odbranimo, korišćenjem prava na okupljenje", naglasio je Janković.

Obradović odgovorio Jankoviću

Polemika unutar opozicije nastavljena je odgovorom Boška Obradovića Jankoviću da se slaže sa njim po pitanju borbe protiv vlasti, ali da im se politike - šta posle Vučića ne slažu.

"Tu smo za borbu za fer izbore", poručio je Obradović.

Govoreći o beogradskim izborima i potencijalnim koalicijama, Janković je ranije danas rekao da razgovara sa Vukom Jeremićem, ali ne i sa liderom Dveri.

"Boško Obradović i Dveri smatraju da je Rusija postojbina Srbije, okreću se Rusiji, i ne prihvataju sva ljudska prava", rekao je Janković, navodeći da se radi o principima.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво