Makalister sledeće nedelje u Beogradu sa liderima opozicije

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Makalister sastaće se sledećeg četvrtka u Beogradu, u okviru zvanične posete našoj zemlji, sa predstavnicima opozicije, potvrđeno je "Tanjugu" u izvorima bliskim Mekalisterovoj kancelariji.

Sastanak će biti održan u prostorijama Delegacije EU u Beogradu, a cilj je, kako navode Tanjugovi izvori "opšta razmena mišljenja".

"Makalister polaže puno na dijalog sa opozicijom i prilikom svih svojih poseta koje su organizovali Fondacija 'Konrad Adenauer' ili Delegacija EU, on je razgovarao sa opozicionim političarima", navodi taj izvor.

Pojedini beogradski mediji pogrešno su naveli da će sastanak biti održan u Briselu.

Makalister je, prilikom neformalnog susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, sam najavio da u Beograd dolazi u zvaničnu posetu sledeće sedmice.

U okviru te posete biće održan i sastanak sa predstavnicima opozicije.

Prema navodima Novosti, na sastanak su pozvani Dragan Šutanovac, Saša Janković, Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović i Vuk Jeremić.

Taj susret dogovoren je pre nego što je Jankovićev Pokret slobodnih građana doneo odluku da raskine saradnju sa DS-om, dodaju Novosti.

broj komentara 0 pošalji komentar