LDP: Saradnja Jankovića sa DS nikad nije ni bila iskrena

Ne može se svako ko se odazove pozivu predsednika Aleksandra Vučića na dijalogu o Kosovu proglašavati izdajnikom, poručio je lider LDP-a Čedomir Jovanović koji kaže da nije iznenađen što je Pokret Saše Jankovića odlučio da prekine saradnju sa DS-om, jer ta saradnja nikad nije bila iskrena.

Čedomir Jovanović je, na konferenciji za novinare, rekao da "nema nikakvo razumevanje za tu Jankovićevu ideju da je svako ko pokuša da razgovara sa Vučićem izdajnik i da se sa Vučićem i onima koji sa njim vode zemlju može razgovarati samo o jednoj temi, a to je kako će mirno predati vlast".

Za Jovanovića je, kako je naveo, Jankovićev potez "nešto podmuklo i očekivano i neiskreno", kao i mnogo toga što je, dodaje, do sada Janković uradio.

"Janković nikada nije želeo sa DS-om jer ne može da šefuje demokratama. Iz istog razloga, nije bila moguća saradnja njega i mene", rekao je Jovanović.

Odgovarajući na pitanje o prekidu saradnje PGS sa DS-om, Jovanović je rekao da ne bi da se meša između Dragana Šutanovca i Saše Jankovića jer tu, kaže, ima jako malo politike.

"Beogradske izbore ne doživljavamo kao rat"

LDP na beogradske izbore, kao i do sada, izlazi sa svojom politikom i jasnim programom i te izbore ne doživljava kao "rat" sa Aleksandrom Vučićem, Sašom Jankovićem, demokratama i drugima koji će na njima učestvovati, izjavio je Jovanović.

"Ja ih vidim kao konkurenciju koju želimo da pobedimo", rekao je lider LDP.

Naveo je da će se LDP tako i ponašati, bez ikakvog kompleksa, osećaja manje vrednosti ili neke želje da se ugura na neku listu.

"Kad sam ja to bio sa njima? Pa nisam nikad, ne mislim da sada tako nešto treba da radim", rekao je Jovanović.

Kaže da LDP na beogradske izbore izlazi sa idejom da promeni odnose u gradu, da se na dugačiji način obrati ljudima, te da im umesto "hausmajstora i preduzimača" ponudi ljude sa osećajem za život u 2017. i 2018. godini, "u vremenu koje nam je svima suzilo i horizont i dovelo na tu poziciju da zapravo hvatamo svoju senku i živimo bez glave".

"Odrastao sam u drugačijem Beogradu. Siguran sam da će uvek biti nekog problema sa rupom na putu, nekom cevi koja je pukla, autobusom koji možda kasni ali mora postojati još nešto u Beogradu pored toga, jedna vrsta razumevanja, drugačijeg odnosa prema ljudima. Previše je otrova u toj gradskoj skupštini i za to su odgovorni i jedni i drugi", rekao je Jovanović.

LDP se, kaže, bavio Beogradom od 2008. do 2012. godine i sve što je tada ta stranka radila, radila je pošteno.

"I tu su napravljeni najveći iskoraci. Nikada više ljudi koji su bili lišeni stranačkih hipoteka nije bilo u gradskoj administraciji i niko od nih posle četiri godine mandata nije bio kandidat na izborima 2012. Pustili smo ljude da se vrate svojim poslovima s obzirom da tada nismo dobili adekvatnu podršku", rekao je Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи