Jeremić najavljuje saradnju samo sa onima koji nisu uz Vučića

Buduća politička organizacija koju će voditi Vuk Jeremić želi saradnju sa pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborirati sa režimom Aleksandra Vučića, izjavio je Nikola Jovanović, bliski Jeremićev saradnik.

Nikola Jovanović je, u izjavi za medije, rekao da "u današnjem totalitarnom režimu" u Srbiji ne postoje uslovi za civilizovani dijalog o ustavnim reformama.

"Ukoliko režim iskreno želi dijalog sa opozicijom, treba da vrati normalnost u politički život i pozove pre svega na dijalog o fer i pravednim izbornim uslovima", smatra Jovanović, te apeluje na jedinstvo prave opozicije na beogradskim izborima.

"Ako se režim ne uzdrma na izborima u Beogradu, neće biti prilike za civilizovani dijalog i demokratsko odlučivanje po bilo kojoj temi u narednim godinama", zaključio je Jovanović.

Ranije danas Pokret slobodnih građana Saše Jankovića saopštio je da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom pošto je, kako navode, predsednik te stranke Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

DS je time iznenađen, a u saopštenju je poručio da i dalje ne smatra Jankovića protivnikom, te da najavljuje da će predložiti izmene većeg broja zakona, a od septembra razgovore s građanima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи