DS: Janković zbunjuje, ali ne smatramo ga protivnikom

Ne smatramo Sašu Jankovića protivnikom Demokratske stranke, kao ni članove Pokreta slobodnih građana, jer je za DS jedini protivnik režim Aleksandra Vučića i Srpska napredna stranka, navode demokrate u saopštenju kojim reaguju na izjavu iz Jankovićevog pokreta o prekidu saradnje sa Demokratskok strankom.

Demokratska stranka nema nameru da vodi debatu u medijima niti sa Sašom Jankovićem niti sa bilo kim iz opozicije jer Srbiju čekaju ozbiljni izazovi, poručuju demokrate.

U saopštenju dostavljenom medijima navode da Demokratska stranka od svog nastanka pokreće inicijative i nudi rešenja za probleme u kojima se građani Srbije nalaze, a da kao jedno od suštinskih pitanja vide upravo pitanje promene Ustava.

DS navodi i da je inicijativa za promenu Ustava u delu kojim bi pravosuđe bilo depolitizovano i lišeno svakog uticaja izvršne i zakonododavne vlasti suprotna interesima vladajuće oligarhije i Aleksandra Vučića, te insistira na tome da nema nikakvog zaokreta u odnosu prema vladajućoj koaliciji.

Demokratska stranka ostaje pri tome da Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku mogu da smene "samo oni koji imaju jasnu politiku koja od Srbije može da napravi pristojno mesto za život", te navode da su i Jankovića na predsedničkim izborima bezuslovno podržali verujući da i on zastupa ideje za koje se DS bori.

Upravo zbog toga Demokratska stranka smatra da saopštenje Saše Jankovića zbunjuje građane Srbije i ide u korist štete celokupne opozicije pred izbore u Beogradu, te poručuje da će nastaviti sa svojim aktivnostima kroz parlamentarni rad i desetine novih predloga izmena i dopuna loših zakona, ali i na ulici, gde će, kako najavljuju, od septembra početi razgovore sa građanima.

Pokret slobodnih građanja Saše Jankovića ranije danas saopštio je da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom pošto je, kako navode, predsednik te stranke Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи