Antić: Jovanović nema nikakvo pravo da upre prst u bilo koga

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović nema apsolutno nikakvo pravo da upre prst u bilo koga, posebno po pitanju Kosova i Metohije, jer je bio moćni državni funkcioner kada je ovo, najteže pitanje sa kojim se Srbija suočava, bilo sklonjeno sa dnevnog reda, izjavio je potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić.

"Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno demokratske partije, ako ta partija i dalje postoji, udostojio nas je da izdvoji malo svog dragocenog vremena od boravka u egzotičnim letovalištima da se pozabavi pitanjem Kosova i Metohije", saopštio je Antić povodom izjave Jovanovića da predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić treba da "stave flaster na usta" prvom potpredsedniku i šefu diplomatije Ivici Dačiću.

Funkcioner SPS-a smatra da Jovanović nema apsolutno nikakvo pravo da upre prst u bilo koga, posebno po pitanju Kosova i Metohije.

"To mu ne dozvoljava činjenica da je bio visoki i moćni državni funkcioner Srbije, kada je ovo, najteže pitanje sa kojim se Srbija suočava, bilo sklonjeno sa dnevnog reda, a problemi nad Srbijom su se umnožavali", rekao je Antić.

Zato je, ističe Antić, u najmanju ruku neozbiljno da Jovanović sebi daje za pravo da izdaje naloge predsedniku i premijeru šta treba da urade i to, ni manje ni više, nego u vezi sa Kosovom i Metohijom.

"Čovek koji je svojevremeno izjavljivao da su mu možda ruke prljave, ali mu je obraz čist, nema nikakvo pravo da, vređajući državne funkcionere, sada prlja ni ruke ni obraz Srbije", naveo je Antić.

Naglašavajuću da je Srbija počela da rešava pitanje Kosova i Metohije, u svom najboljem interesu, upravo onda kada je Jovanović otišao sa političke scene, Antić kaže da je onda, kada je ušla u briselski dijalog koji podržava Evropska unija, kojoj i Jovanović teži, i koji je u ime Vlade Srbije, uz podršku Aleksandra Vučića, otpočeo upravo Ivica Dačić.

"Sreća je za Srbiju što je Čedomir Jovanović danas i fizički daleko od Srbije i što su njegovi stavovi i njegov uticaj na odluke koje Srbija donosi još dalji i nevažniji", istakao je potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić.

Đukić Dejanović: Da čujemo ideje Jovanovića, a ne uvrede

Predsednik SPS Ivica Dačić je sve pozvao na dijalog, a dijalog podrazumeva različita mišljenja, o kojima možemo razgovarati, ali ne treba da se vređamo, rekla je amenica predsednika SPS-a Slavice Đukić Dejanović.

U tom smislu volela bih da čujem ideje lidera LDP Čedomira Jovanovića, a ne samo besmislene uvrede, saopštila je Đukić-Dejanović.

"Socijalistička partija Srbije i predsednik Dačić svoj rejting pokazali su na izborima. Zamena teza i bombastične uvrede traju samo jedan dan i neće pomoći partiji bez podrške da postane veća", navela je zamenice predsednika SPS-a Slavice Đkić-Dejanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара