Pokret slobodnih građana prekida saradnju sa DS-om

Pokret slobodnih građana saopštio je da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom zbog toga što je predsednik te stranke Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

"U stanju prikrivene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se građani Srbije uvek mogu pouzdati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je izrazio žaljenje zbog, kako se navodi, "zaokreta predsednika DS-a" ali i ponovio da je jedini dijalog koji će ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo "razgovor o mirnoj predaji vlasti".

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je da potez predsednika DS-a "predstavlja kršenje prvog principa i uslova saradnje opozicije – da nema neposredne niti posredne saradnje sa vlašću Srpske napredne stranke".

"Predsedništvo Pokreta je jednoglasno odlučilo da u takvim okolnostima Pokret ne može da nastavi razgovore o saradnji. Šutanovac je, između ostalog, izjavio da će demokrate svoj predlog ustavnih izmena poslati 'predsedniku' Aleksandru Vučiću i da debata treba da počne prvo na nivou eksperata", dodaje se u saopštenju.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи