Priština, nastavak konstitutivne sednice neredne nedelje

Konstitutivna sednica kosovskog parlamenta biće nastavljena 24. avgusta, izjavio je nakon današnjih stranačkih konsultacija predsedvajući skupštine Adem Mikulovci.

Taj datum zatražili su predstavnici koalicije "PAN" ( Demokratska partija, Alijansa za budućnost i Inicijativa za Kosovo ) na današnjim konsultacijama predstavnika parlamentarnih stranaka.

Potpredsednik Demokratrske partije Enver Hodžaj rekao je na sastanku da će njihov kandidat za predsednika parlamenta biti Kadri Veselji, koji je i u prošlom mandatu obavljao istu dužnost.

Kosovska skupština još nije konstituisana, iako je od izbora prošlo više od dva meseca.

Institucionalna blokada počela je na prvoj konstitutivnoj sednici skupštine, pošto je koalicija "PAN" sa najviše poslaničkih mesta i jedina sa pravom da ima kandidata za predsednika skupštine, u nedostatku potrebne većine, odbila da predloži svog predstavnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво