LSV: Naknadni razum poželjan, ali Dačić kasni bar 10 godina

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da predlog ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o razgraničenju na Kosovu kasni bar deset godina, te konstatuje da je naknadni razum poželjan, ali da je sada možda kasno.

Komentarišući poziv ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na kompromisno rešenje i poseban status za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene manastire na Kosovu, LSV u saopštenju podseća da su njeni poslanici pre deset godina, prilikom rasprave o Predlogu rezolucije o pravednom rešavanju pitanja Kosova i Metohije, predložili amandman kojim su pozvali na poštovanje realnosti na Kosovu.

Predložili su, naime, kako se navodi u saopštenju, da Vlada Srbije pripremi i potpiše ugovor sa SPC o priznavanju "Pećke države", a koji bi usvojila Narodna skupština.

Prema tom predlogu, kako navodi LSV, suverena "Pećka država" imala bi suverenitet nad svim crkvama i manastirima Srpske pravoslavne crkve, kao i njihovom imovinom, a ugovor o formiranju ove države za osnovu bi imao ugovor kojim je formirana suverena država Vatikan.

Predlog je odbijen sa 205 glasova protiv, a amandman nije podržao ni Ivica Dačić, navode u LSV-u, uz ocenu da je nakon toga "umesto ozbiljnosti usledila neozbiljnost srpske političke elite".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара