SRS: Zabrinjavajući rast javnog duga

Srpska radikalna stranka je upozorila da je javni dug Srbije od januara 2012. godine, kada je iznosio 15,8 milijardi evra, do juna 2017. godine uvećan na 24,2 milijarde evra.

"Između ove dve cifre nalaze se rezultati koje je napravila vlast Srpske napredne stranke", navodi se u saopštenju SRS-a i ističe da je javni dug 2012. bio 56,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) a da je u junu ove godine 65,7 odsto.

Ta stranka je ukazala i da veliku zaduženost lokalnih samouprava, među kojima je najzaduženiji Beograd, zatim Novi Sad, Kragujevac i Niš.

"Stalnim zaduživanjem Srbija ulazi u dužničko ropstvo i gubi prostor i mogućnosti za sprovođenje politike koja bi bila u interesu građana. Za ovakvo stanje snose odgovornost sve vlasti od 5. oktobra 2000. godine naovamo i politički faktori koji besomučno i po svaku cenu vode Srbiju ka EU, pričinjavajući joj na tom putu svakodnevno veliku štetu", ocenio je SRS.

U saopštenju se dodaje da "vlast u Srbiji treba interese građana i Srbije da stavi u prvi plan svojih svakodnevnih aktivnosti, a ne da performansima i aferama zabavlja i zasmejava nalogodavce iz inostranstva".

SRS je, u međuvremenu, izrazio zadovoljstvo što je prihvaćena njihova inicijativa da novoizgrađeni bulevar koji spaja Most na Adi i Ulicu Tošin bunar dobije naziv po herojima sa Košara.

"Herojima sa Košara, nažalost, do sada nije posvećena potrebna pažnja nadležnih organa, pa se nadamo da će ovaj korak biti samo prvi u iskazivanju poštovanja i zahvalnosti srpskim herojima", navodi se u saopštenju SRS.

Oni dodaju da je veliki odziv građana i ;prikupljenih potpisa potvrda da "srpski radikali uvek ispravno procene šta je interes i želja građana".

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Beograd vodio je kampanju prikupljanja potpisa građana da novi bulevar dobije naziv Bulevar heroja sa Košara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи