Trivan u poseti SAD

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan počinje višednevnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, gde će u Vašingtonu i Merilendu razgovarati o mogućnostima za ulaganje američkih kompanija u oblast životne sredine u Srbiji.

Na poziv države Merilend i Srpsko-američkog poslovnog saveta, Trivan će sutra brojnim kompanijama predstaviti potencijale za investicije u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine i prirode, prerade voda i otpada, saopštilo je Ministarstvo.

U fokusu ovih razgovora, kao i skupa u Merilendu, biće investiranje pre svega u preradu otpadnih voda, preradu komunalnog otpada, u remedijaciju zemljišta, rekao je Trivan.

To su važne teme za Srbiju, kako zbog transfera modernih i čistih tehnologija, tako i zbog potrebe da Srbija najpre rešava ova pitanja, izjavio je Trivan uoči posete SAD.

Merilend je jedna od najrazvijenijih i nabogatijih država u SAD i poznata je po brojnim kompanijama koje posluju u sektoru zaštite životne sredine koristeći nove i čiste tehnologije, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се