Fabrici: Balkan je od strateške važnosti za Uniju

Kada EU i Srbija rade zajedno, mogu da rade bolje, poručuje u izjavi za RTS novi šef delegacije Unije u Srbiji Sem Fabrici.

"Dobar dan, čast je biti ambasador EU u Srbiji", rekao je na srpskom novi šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Imao je, kaže, zadovoljstvo i čast da preda akreditive predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. "Drago mi je što je ceremoniji prisustvovala i moja porodica", istakao je Fabrici.

Navodi da je predsedniku čestitao na reformama koje je vlada sprovela kako bi otvorila nova radna mesta, privukla investitore, pobošljala izvoz.

"Još je veliki posao pred nama, pregovori su formalno počeli 2014, otvoreno je 10 poglavlja, ali verujem da je važno to što Srbija i EU mogu da rade zajedno. Pogledajmo samo šta se događalo tokom migrantske krize, takođe u poplavama 2014. u Srbiji. Dakle, kada EU i Srbija rade zajedno, mogu da rade bolje", rekao je Fabrici.

Predsedniku je, kaže, rekao i da EU veoma poštuje ulogu koju Srbija ima na Balkanu. To je region od strateške važnosti za Uniju, zaključio je Fabrici.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво