Vučić sa Alabarom o "Beogradu na vodi"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa Muhamedom Alabarom, predsednikom Upravnog odbora kompanije "Igl hils", investitorom projekta "Beograd na vodi".

Tema susreta sa Alabarom, koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu, bio je razvoj projekta "Beograd na vodi", čija je realizacija brža od planiranog, kao i mogućnost izgradnje novih objekata, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić i Alabar su konstatovali da ovaj projekat ne utiče samo na izgled Beograda, već i na ekonomiju Srbije uopšte, jer pokreće celu srpsku građevinsku industriju.

Alabar je istakao da je projekat "Beograd na vodi u ovom trenutku evropska zvezda u građevinskom smislu.

Predsedniku Srbije je predstavio i prvi nacrt izgleda novog hotela Bristol, remek delo savremenog dizajna, koji će u potpunosti promeniti izgled ovog dela grada i povećati kapacitete hotelskog smeštaja u Beogradu.

Alabar je u nedavnom intervjuu za Tanjug izrazio zadovoljstvo time kako teku radovi na prve dve zgrade, koje se trenutno zidaju na gradilištu "Beograda na vodi", kao i saradnjom Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije na tom projektu.

Precizirao je i da je na lokaciji "Beograd na vodi" trenutno aktivno pet gradilišta na prostoru od više od milion kvadrata.

Vrednost celokupne investicije iznosiće, prema njegovim rečima, više od tri milijarde evra, a najavljuje da bi krajnja suma mogla da bude i veća.

"Sa dvadesetogodišnjim iskustvom u mnogim mega-projektima koje smo razvijali širom sveta, uz podršku dve vlade, verujem da nema sumnje da će projekat biti završen, kao i da će postati važna prekretnica u istoriji Beograda. Vlada Republike Srbije, kao i predsednik Aleksandar Vučić, veoma su posvećeni Beogradu na vodi", rekao je tada Alabar.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво