Radeta: SRS neće učestvovati u dijalogu o Kosmetu

Srpska radikalna stranka neće učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji jer je, kaže potpredsednica te stranke Vjerica Radeta, status regulisan Ustavom i KiM je sastavni deo Srbije i o tome nema šta da se razgovara.

"Nema šta da se raspravlja, ni definiše, već samo da se zna da niko ne sme da prizna lažnu državu Kosovo, kao ni ulazak KiM u UN i u druge međunarodne institucije”, rekla je Radeta na konferenciji za novinare.

Rešavanje problema KiM, smatra, mora da se vrati u UN, "gde mu je i mesto", a ističe da SRS insistira da se u sve razgovore pozove i uključi Rusija, "naša sila zaštitnica".

"Već decenijama Albanci imaju svoju silu zaštitnicu, u vidu briselske administracije, kao i u vidu predstavnika najjačih sila i SAD", navela je Radeta.

Kako je rekla, to je jedini način da se potomstvu ne ostave problemi, već da se ostavi celovita država, što bi trebalo da bude interes svakog državnog funkcionera.

Dodaje da je "interesantno” da je tema aktuelizovana nakon Vučićeve posete Vašingtonu".

Radeta je rekla da o tome "koliko je Vučićev poziv na dijalog besmislen" govori činjenica da su taj poziv podržali "Čedomir Jovanović, koji je spreman da učestvuje u dijalogu, takođe Filip David, Milan Antonijević...".

Ona je pozvala predsednika Srbije da, umesto poziva na dijalog, povuče potpise sa Briselskih sporazuma i prekid svih pregovora o ulasku Srbije u EU.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара