Nikolić predsedavao prvoj sednici saveta

Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom održao je prvu sednicu kojom je predsedavao predsednik tog tela Tomislav Nikolić, na kojoj su se članovi upoznali sa dosadašnjim tokom saradnje sa Rusijom i Kinom.

Članovi saveta su pozdravili formiranje novog tela i saglasili da je zadatak Saveta da koordinacijom rada sa ministarstvima pomogne Vladi Srbije da ostvari efikasniju saradnju sa Rusijom i Kinom, u cilju rasta i daljeg ubrzanja razvoja Srbije, navodi se u saopštenju sa sednice.

Članovi Saveta saglasili su se da je redovno međusobno informisanje ključno za dalje unapređenje saradnje Srbije sa Rusijom i Kinom.

Na prvoj sednici članovi Saveta dogovorili su i da se kroz redovne sastanke vrši pregled i ocena usaglašenih aktivnosti.

Sednici su, kako je saopšteno, prisustvovali članovi tog tela: potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Takođe, prisustvovali su i članovi tog tela – državni sekretar u Ministarstvu finansija Mirjana Ćojbašić i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević.

Sednici Nacionalnog saveta prisustvovali su i članovi Nacionalnog saveta: Ivan Mrkić, Dejan Simić, Milan Tadić, kao i v. d. direktora Kancelarije Nacionalnog saveta Nedeljko Tenjović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи