Konsultacije Tačija sa PAN koalicijom

Predstavnici albanskih stranka koje pretenduju na formiranje većine u kosovskoj skupštini i za formiranje vlade, zatražili su od kosovskog predsednika da što pre sazove konstitutivnu sednicu parlamenta.

Koalicija Demokratske partije, Alijanse za budućnost i Inicijative za Kosovo zatražila je sazivanje sednice parlamenta za kraj ove ili početak naredne nedelje.

Potpredsednik Demokratske partije Enver Hodžaj rekao je na konsultacijama kod kosovskog predsednika da njegova koalicija ima dovoljan broj poslanika za formirane skupštinske većine i zatražio od Hašima Tačija da što pre sazove sednicu.

I predstavnici ostalih stranaka koje su bile na konsultacijama zatražili su da proces ustanovljenja novog saziva parlamenta počne što pre.

Tači je na kraju konsultativnog sastanka rekao da će veoma brzo objaviti datum za održavanje konstitutivne sednice i pozvao stranke da se pripreme za nju.

Na današnjem sastanku kod kosovskog predsednika nije bilo predstavnika Srpske liste, pokreta Samoopredeljenje i koalicije Demokratskog saveza, Alijanse za novo Kosovo i Alternative.

Sastanku kod Tačija prisustvovali su još predstavnici turske, bošnjačke, egipćanske, aškalijske i drugih nesrpskih manjina. Na sastanku je bio i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се