Dačić: Zajedno sa SNS-om da udarimo temelje za novu i bolju Srbiju

Na obeležavanju 27 godina postojanja i rada Socijalističke partije Srbije, predsednik SPS-a Ivica Dačić je izjavio da je glavni cilj te partije efikasna partijska organizacija koja može da odgovori svim političkim i drugim izazovima sa kojima se suočavaju partije u 21. veku. Za nove potpredsednike SPS-a su izabrani Novica Tončev i Dušan Bajatović.

Ivica Dačić je na svečanoj Sednici Glavnog odbora SPS-a u Aleksincu naveo da se Socijalistička partija Srbije priprema za nove političke izazove.

"U tom smislu se pripremamo za nove političke izazove i cilj nam je da svi naši ljudi koji se nalaze na različitim nivoima vlasti predano rade svoj posao i da mu budu posvećeni i da naravno zajedno sa Srpskom naprednom strankom probamo da udarimo temelje za jednu novu Srbiju koja će garantovati bolji život za sve građane Srbije", rekao je Dačić.

Pred svečanu sednicu Glavnog odbora SPS-a u Aleksincu, novinarima je rekao da je SPS partija dugog trajanja, zasnovana na konceptu moderne socijaldemokratije koja se danas zalaže za društvo koje će biti zasnovano na principima slobode, jednakosti, solidarnosti, ravnopravnosti, demokratije i pravde.

Navodi da za SPS nema odmora, a prva sledeća politička aktivnost je, kako je rekao, gradski izbori u Beogradu.

"Ali, nezavisno od tih izbora, svi naši ministri u vladi će biti posvećeni svom poslu svakog dana" naveo je lider socijalista.

Dodao je da se svi zajedno trude da koraci kojima Srbija ide budu "veliki koraci" kako bi se nadoknadilo sve ono što je Srbija u proteklim decenijama propustila.

"Uloga SPS-a u novoj vladi je značajnija i ja se zahvaljujem Aleksandru Vučiću na toj poziciji jer mi nismo trgovali svojom pozicijom i značajem i nismo podržali Vučića da bismo time nešto politički ućarili. Od nas zavisi kakav ćemo uspeh imati i da li ćemo uspeti da opravdamo poverenje", istakao je Dačić.

Kako je ocenio, preko predsedničkih izbora unapređeno je međusobno poverenje zajedništvo i saradnja sa SNS-om i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво