DS: Ako "Fijat" ode biće kriva vlast, a ne radnici

Demokratska stranka (DS) je saopštila da ako "Fijat" ode iz Srbije, za to neće biti krivi radnici koji traže povećanje plata, već će biti kriva vlast jer nije ispunila obećanja u vezi sa izvozom "fijata 500-L" u Rusiju.

"Radnici su samo kolateralna šteta nesposobnosti Vlade da ispuni svoja nagomilana obećanja i današnje ogoljeno svaljivanje krivice na radnike za sve probleme jeste očajnički pokušaj traženja krivca", navodi se u saopštenju i dodaje da se zbog lažnih obećanja "vlast Aleksandra Vučića pokazala kao neozbiljan, nekompetentan i nepouzdan partner".

U saopštenju povodom višednevnog štrajka radnika "Fijata", da je država suvlasnik fabrike u Kragujevcu i da ima obavezu da nađe održivo rešenje koje će stimulisati i radnike i kompaniju.

"Pozivamo režim da prekinu perfidnu kampanju u kojoj legitimne zahteve radnika označuju kao krivca za čitavu situaciju u vezi sa tom fabrikom", naveo je DS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво