DS: Politički motivisana presuda Duliću

Demokratska stranka je ocenila da je presuda bivšem ministru Oliveru Duliću politički motivisana i da joj je prethodila petogodišnja hajka u tabloidima.

"Presuda koja je doneta bivšem ministru, predsedniku Narodne skupštine i funkcioneru DS danas je samo objavljena, a pre pet godina je kroz režimske tabloide doneta, i sve vreme se iznova donosi", navela je Demokratska stranka.

Ta stranka je saopštila i da "javnost jeste očekivala ovaj ishod zato što je Dulić pet godina satanizovan i više puta već osuđen bez suđenja, u nameri da se unište glavni politički protivnici ovog režima".

"Danas se svi koji su učestvovali u obnovi i modernizaciji ove zemlje do 2012. sistematski kriminalizuju i neprestano kleveću u želji da se zemlja vrati u vreme 'blagostanja' '90-tih godina", navela je DS.

Ocenjuje se i da je "Srbija danas zemlja u kojoj ne postoje optužnice za afere 'helikopter', Savamalu, ili za katastrofalne propuste državnih službenika za vreme poplava u Obrenovcu".

Ta stranka ukazala je da "zato postoje svakodnevni pritisci i napadi na opoziciju, a najduže i najjače" na DS, kao jedinu opasnost za režim.

Specijalni sud u Beogradu osudio je nekadašnjeg ministra ekologije Olivera Dulića na tri i po godine zatvora zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво