Petersen: Došlo je vreme za promenu političke elite na KiM

Nekadašnji šef Unmika na Kosovu i Metohiji Soren Jesen Petersen izjavio je da su građani na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna na KiM glasali za promene i da je došlo vreme za promenu političke elite ili da, kako kaže, aktuelna promeni svoje političke prioritete.

Soren Jesen Petersen je u intervjuu za prištinski Zeri rekao da je srećan što je "Kosovo već nezavisno", a razočaran je izostankom rezultata borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Mandat Petersena na Kosovu i Metohiji bio je u vreme kada je lider Alijanse za budućnost Kosova i aktuelni kandidat za premijera Ramuš Haradinaj, kog Srbija tereti za ratne zločine, bio premijer u koaliciji sa strankom tadašnjeg predsednika Ibrahima Rugove.

Danas, godinama kasnije, kada je Haradinaj ponovo kandidat za kosovskog premijera, bivši šef Unmika o njemu ne želi da priča, ali ukazuje da je došlo vreme da Kosovo promeni političku elitu ili da ova aktuelna promeni svoje političke prioritete.

Petersen kaže da žali zbog toga što se i danas, 10 godina od "kosovske nezavisnosti", na Kosovu i Metohiji govori o istim problemima - korupciji, vladavini prava, nezaposlenosti...

Petersen, inače, profesor na bolonjskom univerzitetu "Džon Hopkins", kaže da Kosovo sada mora da formira stabilnu vladu, koja će konačno raditi u interesu građana, a ne u korist ličnih i partijskih interesa.

Petersen nije isključio mogućnost da će podizanje optužnica Specijalnog suda za ratne zločine OVK proizvesti određene napetosti na KiM, ali je istakao da odluke tog suda moraju biti poštovane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара