Vučić sa turskim privrednicima, moguće nove investicije

U Istanbulu se održava 22. Svetski naftni kongres sa više od 6.000 učesnika iz 100 zemalja. U radu jednog od najvećih međunarodnih energetskih skupova učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vućić. Sastaće se sa turskim predsednikom Erdoganom i drugim zvaničnicima, a glavna tema biće pridruživanje naše zemlje, Bugarske i Mađarske gasovodu "Turski tok". Vučić se sastao sa predstavnicima kompanije "Taj grupa" koja je zainteresovana da investira u Srbiji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu sa predstavnicima kompanije "Taj grupa", koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiji.

"Srbija je plodno tlo za razvoj biznisa i investitorima pruža najbolje uslove", istakao je predsednik Vučić koji je razgovarao sa Mesutom Toprakom, predsednikom kompanije "Jonetim Kuruluk Baskani".

Taj grupa je jedna od najvećih kompanija u oblasti tekstilne industrije u Turskoj, koja je zainteresovana za investiranje u Srbiji. Kompanija bi otvorila fabriku tekstila i razvojni centar, u kojima bi bilo zaposleno 1.500 - 2.000 radnika, saopštava kancelarija Predsednika.

Razmatrana je i mogućnost investiranja u više gradova u Srbiji, među kojima su Kraljevo, Raška i Loznica. Predstavnici kompanije izrazili su zainteresovanost i za ulaganja u turističkoj oblasti, posebno u sferi banjskog turizma.

"Mostovi naše energetske budućnosti" je moto energetskog skupa u Istanbulu. Razmatraće se goruća globalna ekonomska i geopolitička pitanja, snabdevanje naftom i gasom.

Najveće interesovanje vlada za predsednički panel na kojem je domaćin turski rpedsednik Redžep Tajip Erdogan a na kome govore predsednik Srbije, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, i premijeri Albanije i Bugarske Edi Rama i Bojko Borisov.

Sve nade su uprte projekat "Turski tok" koji grade Rusija i Turska, a čije produženje trase je najavljeno preko Bugarske i Srbije do Mađarske.

Uoči posete Turskoj predsednik Vučić je rekao da je dogovor oko tog gasovoda veoma važan za Srbiju jer bi obezbedio dodatne količine gasa.

Vučić će se sastati i sa predsednikom i premijerom Turske i razgovaraće o unapređenju svih vidova saradnje, a posebno ekonomskog.

Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Turske 2016. je povećana za 13,7 odsto, i taj rast je i nastavljen u prvoj polovini ove godine.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво