Ministri preuzimaju dužnost

Novi ministri, članovi kabineta premijerke Ane Brnabić preuzimaju dužnosti u svojim resorima.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić preuzeo je resor od dosadašnje ministarke i nove predsednice vlade Ane Brnabić.

Ana Brnabić je Branku Ružiću predala izveštaj o stanju šta je urađeno u prethodnih 10 meseci, upoznala ga sa organizacijom i stanjem u resoru, kao i sa postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

Primopredaja dužnosti je, kako kaže, veoma bitna jer to osigurava kontinuitet da građani i privreda ne gube nijedan dan, već da ministar odmah preuzme dužnost i počne da radi.

"Važno je novom ministru reći šta je urađeno, šta je u toku i šta je pripremljeno za budućnost. Onda svaki ministar odluči o svojim prioritetima u skladu sa strateškim pravcem države", rekla je Brnabićeva nakon primopredaje dužnosti. 

Ružić je obećao da će predano raditi i nastaviti istom dinamikom.

"Pokušaćemo da budemo bolji, što će biti veoma teško", rekao je Ružić.

Dodao je da mu kao ministru ostaje da nastavi na projektima, zakonskim predlozima i aktivnostima koje su rađene u prethodnom periodu.

"Upoznat sam sa izveštajem šta je urađeno i moram reći da je to impozantan broj i projekata i zakonskih predloga koji su pripremljeni. Očekujem da ćemo nastaviti istom dinamikom", rekao je Ružić.

Primopredaja funkcije obavljena je u prostorijama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, gde je Ružić novoj premijerki poklonio kafu i aparat i filtere za kafu.

Trivan preuzeo dužnost od Nedimovića

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan preuzeo je dužnost od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, Nedimović je Trivanu poručio da ima punu podršku u vođenju novoformiranog ministarstva.

"Povodom formiranja Ministarstva za zaštitu životne sredine kao zasebnog resora, želim da zahvalim svim akterima u oblasti ekologije na izuzetnoj saradnji, ali i neiscrpnom radu na jačanju kapaciteta koji treba da obezbede zdraviju i čistiju budućnost narednim generacijama", izjavio je Nedimović.

Dodao je i da smatra da je od izuzetne važnosti postojanje zasebnog ministarstva za zaštitu životne sredine, zbog čega je kolegi Trivanu izrazio punu podršku u prevazilaženju izazova koji se ispoljavaju kroz taj, kako je istakao, važan segment društvenog života.

Vulin i Đorđević izvršili primopredaju dužnosti 

Novoizabrani ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević primio je u Palati Srbija dužnost od dosadašnjeg ministra za rad Aleksandra Vulina, koji je preuzeo Ministarstvo odbrane.

Novi ministar za rad Zoran Đorđević u svom prvom obraćanju na novoj dužnosti je zahvalio ministru Vulinu na iskustvima koja mu je preneo i dodao da će nastaviti na onom mestu na kom je bivši ministar stao, radi dobrobiti svih građana.

"Radiću naporno, sa svim ljudima zaposlenim u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, daćemo sve od sebe i dosledno pratiti politiku vlade iza koje stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić", rekao je Đorđević.

Dodao je da je cilj da svi građani, penzioneri i socijalno ugroženi u kratkom roku osete boljitak, kako bi Srbija jednog dana bila napredna i bogata zemlja.

Nešto ranije, ministri su potpisali Zapisnik o primopredaji dužnosti i u Ministarstvu odbrane, na čijem će čelu u narednom periodu biti Aleksandar Vulin.

Vulin je tom prilikom istakao da nema veće časti nego biti sa najboljima i najhrabrijima i brinuti o sigurnosti i bezbednosti svakog građanina Srbije.

"Politika Ministarstva odbrane će se voditi onako kako je započeo sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, kada je bio ministar odbrane, a to je politika oslanjanja na sopstvene snage, vođenja računa o sebi, interesima Srbije, to je politika vojnog nesvrstavanja koja će na prvom mestu voditi računa da se naš Ustav i zakon poštuje i čuva teritorijalna celovitost i integritet naše zemlje, kako su to radile generacije pre nas", rekao je ministar Vulin, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dodao je da "ćemo zajedno raditi" na podizanju materijalnog položaja pripadnika i poboljšavanju tehničke opremljenosti Vojske i njene borbene gotovosti.

Prioriteti će, kazao je, biti očuvanje bezbednosti i sigurnosti Srbije i svakog građanina u njoj.

"Beskrajno sam ponosan na prilici da sa vama služim najvećem idealu, slobodnoj Srbiji", rekao je ministar odbrane, koji je svoje izlaganje završio rečima: "Živela Srbija"!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара