Prva sednica nove Vlade

Ana Brnabić predsedavala je prvi put sednicom Vlade Srbije, nakon što je juče izabrana za premijerku i položila zakletvu pred poslanicima.

Vlada Republike Srbije je, na prvoj sednici u novom sazivu, donela Rešenje o postavljenju Novaka Nedića za generalnog sekretara Vlade.

Na sednici je usvojen Zaključak kojim se iz skupštinske procedure povlače predlozi zakona i drugih akata koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove Vlade, saopštila je vladina Kancelacija za saradnju s medijima.

Vlada je konstatovala prestanak dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.

Na današnjoj sednici je, takođe, usvojen i zaključak da se redovne sednice Vlade Srbije održavaju četvrtkom u 13 časova, dodaje se u saopštenju.

Ana Brnabić je nakon sednice izjavila da je to što su neki zakoni povučeni iz skupštinske procedure uobičajeno prilikom izbora nove vlade.

"To je redovna, normalna procedura. Kada skupština izabere novu vladu, onda se svi zakoni koji su upućeni u skupštinu povlače, kako bi ih nova vlada, novi ministri, novi kabineti pogledali", rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da novi ministri, ukoliko žele, mogu nešto da promene, te onda predlozi zakona idu na javnu raspravu i onda ih usvaja nova vlada.

"To su onda zakoni koji su upućeni od strane aktuelne vlade", zaključila je premijerka Srbije.

Prvi radni dan Vlade obeležio je i ulazak novih ministara u kabinete u Nemanjinoj.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво