Vučić: I EU integracije i dobri odnosi sa Rusijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa poslanicima Državne Dume Ruske Federacije Sergejom Železnjakom i profesorkom Univerziteta Lomonosov iz Moskve Olgom Zinovjevom ukazao na to da je Srbija, kao nezavisna i vojno neutralna zemlja, za spoljnopolitički prioritet izabrala evrointegracije, ali da to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom.

Aleksandar Vučić je istakao da je za odnose Srbije i Rusije važno da održavaju kontinuirani dijalog na svim nivoima, koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit.

Predsednik Srbije je zahvalio na principijelnoj podršci Rusije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u međunarodnim organizacijama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

U razgovoru o bilateralnim odnosima dveju zemalja, kao i o različitim regionalnim i međunarodnim pitanjima, konstatovano je i to da su dobri politički odnosi osnova unapređenja ekonomske saradnje dveju zemalja, za šta postoje velike, a nedovoljno korišćene mogućnosti.

Tokom razgovora o regionalnim i međunarodnim pitanjima istaknut je značaj odgovorne politike koju Srbija vodi na Zapadnom Balkanu radi održavanja mira i stabilnosti i podsticanja saradnje.

Predsednik Srbije zahvalio je na tome što je Rusija na prošlonedeljnom svečanom prijemu povodom inauguracije imala delegaciju na visokom nivou, što svedoči o značaju koji ruski državni vrh pridaje odnosima sa zvaničnim Beogradom, navodi se u saopštenju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво