Polemika o jarbolu sa zastavom

Šef odbornika DS-a u Skupštini grada Balša Božović kritikovao je predlog da se postavi jarbol sa zastavom Srbije, kao i još manjih jarbola na ulazima u grad. SNS odgovara da se Božović "stidi simbola Srbije". DSS smatra da je izgradnja jarbola neprimerena trenutnoj situaciji.

Balša Božović je rekao da se "gradi jarbol od 120 metara koji košta 220 miliona dinara" i dodao da se sve dešava pred izbore i da je očigledno "da se nekome žuri i da neko zna da neće više ostati na vlasti".

Upitan zašto mu smeta srpska trobojka, Božović je rekao da mu zastava ne smeta, ali je to loš način "da uverite građane da ste veliki patroita".

Srpska napredna stranka je navela u saopštenju da Božović nikako ne može da prihvati da su upravo njegovi saborci upropastili Srbiju i Beograd.

"Božović se očigledno stidi simbola države Srbije, te se sada buni i protiv jarbola sa srpskom zastavom, a da li se stidi famozne rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra koji je Beograđane koštao više od 650 miliona" kažu naprednjaci.

"Umesto što ste novac od rekonstrukcije sebi stavili u džep, mogli ste da izgradite tri škole" poručili su naprednjaci DS-u.

Demokratska stranka Srbije smatra da je podizanje 120 metara visokog državnog jarbola na Ušću i izgradnja 10 manjih neprimerena aktuelnoj finansijskoj i socijalnoj situaciji u Beogradu i Srbiji.

DSS u saopštenju navodi da je njihov predlog da se "srpska trobojka vijori na što više mesta", ali da je to sada u vreme štednje neodgovoran odnos prema građanima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи