Zeri: Specifičnost kosovskog parlamenta je familijarnost

Stranački lideri pobrinuli su se da u novi sastav kosovskog parlamenta dovedu i članove svojih porodica, piše prištinski "Zeri".

Prema pisanju lista, mesto u parlamentu obezbedila su braća Daut i Ramuš Haradinaj, koji je istovremeno jedan od trojice kandidata za premijera velike koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Očekuje se da i lider Alijanse za budućnost Kosova i jedan od najbogatijih Albanaca u Evropi, a možda i svetu, Bedžet Pacoli uđe u parlament sa članom porodice Islamom Pacolijem, čija je stranka bila u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova (DSK).

Istovremeno, u parlamentu bi se mogli naći i lider radikalnog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri sa svojim nećakom Adeom Batušijem.

Za poslanika u kosovskom parlamentu je izabran i Evgeni Tači Draguša, nećak predsednika Tačija.

U ovom, šestom sazivu kosovskog parlamenta od jednostranog proglašenja nezavisnosti, biće i sin gradonačelnika Skenderaja Samija Luštakua, kao ćerka nekadašnjeg kosovskog predsednika Ibrahima Rugove, Teuta.

Nije isključeno, kako se navodi, da će ona voditi svečanu sednicu parlamenta zajedno sa najstarijim poslanikom Ademom Mikulovcijem iz pokreta Samoopredeljenje.

Centralna izborna komisija bi, kako je juče najavljeno, tokom dana trebalo da objavi konačne izborne rezultate, a predsednik Tači je najavio da će parlament biti konstituisan do 10. jula.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво